Nyheder

Bog om geotermi – til download

Geoop har produceret en lille bog om geotermi, som enkelt og overskueligt beskriver geotermi for interesserede uden særligt kendskab til geotermi.

5. årlige geotermikonference

Den 5. årlige geotermikonference blev afholdt som et webinar. Se programmet her og præsentationerne her. Årets tema var ’Hvordan sikrer vi, at geotermi får en plads i klimahandlingsplanen’ og vi havde deltagelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen med et indlæg.

5. årlige geotermikonfernce

Sæt et kryds I kalenderen ved den 24. februar 2021.
Konferencen afholdes i Fællessalen på Christiansborg, og vi gælder os allerede nu til senere at løfte sløret for temaet for konferencen.

Med geotermi skal vi tænke i større skala

Geotermi er en del af fremtidens fjernvarmeforsyning både i Danmark, men også i udlandet. Der bliver udviklet, projekteret, boret, bygget og idriftsat nye geotermianlæg løbende over hele verden. De medvirker til at forme den grønne omstilling. I Danmark kan vi drage nytte af den erfaring, der opbygges, men vi må også høste vores egen erfaring.

#500MWi2030

Forår og sommer 2020 har foruden COVID-19 været præget at klimadebatten og regeringens livtag med en gennemgribende omstrukturering af energisektoren. Sommerens energiaftalen efterlader os med et ? for hvor er geotermi?

4. årlige geotermikonference

500 MW geotermi i 2030

Vi har fået en dansk klimalov som er en af verdens mest ambitiøse, og vi er parat til at sætte handling bag ordene. Vi har opnået gennemgribende ændringer, men der er plads til mere. Vind og sol kan med fordel suppleres med geotermi for at skabe samspil mellem el og varme.

Debat på folkemødet 2019

Vi havde en god og spændende debat på Folkemødet på Bornholm. Vi har lavet en kort video som opsummerer debaten og lidt stemmingsbilleder. 

Den sidste investeringscyklus

Målsætning for udledning af drivhusgasser har været en katalysator for udviklingen af vedvarende energi teknologier samt kommissioneringen af vedvarende energi projekter. Den voksende interesse for geotermisk varme er en direkte afledt af dette.