Nyheder

#500MWi2030

Forår og sommer 2020 har foruden COVID-19 været præget at klimadebatten og regeringens livtag med en gennemgribende omstrukturering af energisektoren. Sommerens energiaftalen efterlader os med et ? for hvor er geotermi?

4. årlige geotermikonference

500 MW geotermi i 2030

Vi har fået en dansk klimalov som er en af verdens mest ambitiøse, og vi er parat til at sætte handling bag ordene. Vi har opnået gennemgribende ændringer, men der er plads til mere. Vind og sol kan med fordel suppleres med geotermi for at skabe samspil mellem el og varme.

Debat på folkemødet 2019

Vi havde en god og spændende debat på Folkemødet på Bornholm. Vi har lavet en kort video som opsummerer debaten og lidt stemmingsbilleder. 

Den sidste investeringscyklus

Målsætning for udledning af drivhusgasser har været en katalysator for udviklingen af vedvarende energi teknologier samt kommissioneringen af vedvarende energi projekter. Den voksende interesse for geotermisk varme er en direkte afledt af dette.

Folkemødet

Geoop deltager igen i år i Folkemødet på Bornholm. Den grønne omstilling er i fuld gang, og vi lever midt i det. Vi har fire kilder til brændselsfri energi – vind, sol, vand og geotermi, og de skal kobles til vores forventninger til forsyningssikkerhed, risiko og ikke mindst investeringsvilligheden. Det er en svær balance, men med samtænkning mellem teknologier kan vi vise hvordan vi kan supportere omstillingen til fordel for miljø og klima.

Grøn forsyning

Lars Andersen, stifter af og direktør for Geoop har skrevet et indlæg til Altinget. ”Der er et stort potentiale for geotermi i Danmark – det har GEUS allerede kortlagt” siger Lars Andersen i indlægget med henvisning til det seneste års forskning og rapporter om det samme.

Har du set ..

at GEUS har begået en lille genistreg. De har skrevet og filmet en ny udgave af GEOVIDEN som handler udelukkende om geotermi. Artiklerne i bladet handler om hvad er geotermi, hvor kommer det fra og hvordan er det opstået.

3. årlige geotermikonference – opsummering

Bæredygtighed og grøn energi er på dagsordenen som aldrig før. Geotermi er et nødvendigt supplement til de øvrige grønne tiltag, hvis vi skal nå Danmarks klimamål.

Indlæg til Energi- og Erhvervsdag i Aalborg

Geoop har holdt et indlæg til Energi- og Erhvervsdagen for Aalborg 17 jan, arrangeret af Aalborg Universitet, Aalborg kommune og House of Energy. Aalborg har fokus på hvordan energivisionen og den tilhørende strategi for 2050 skal udmøntes, og visionen er til debat for at sikre at nye tiltag bliver en del af strategien.