Geotermisk Operatørselskab (GEOOP) bliver nu en del af E.ON-koncernen.

E.ON og GEOOPs øvrige ejere har besluttet, at E.ON skal øge sit ejerskab i GEOOP så meget, at GEOOP bliver en del af E.ON-koncernen.

Dermed forstærker E.ON og GEOOP deres ambitioner om mere grøn varmeproduktion fra geotermi i stor skala i København og Øresundsregionen.

E.ONs nye datterselskab GEOOP ansøgte i 2019 Energistyrelsen om tilladelse til at gå i gang med efterforskning og indvinding af geotermi til fjernvarme i København. GEOOP vurderer, at der er mere energi i det varme vand i undergrunden under Danmark end i de samlede ressourcer af olie og gas i den danske undergrund.

”Vi ser meget store muligheder i geotermi og har allerede erfaringer fra både Tyskland og Sverige. Erfaring, kompetencer, klimafokus og økonomisk bæredygtighed er det, der kendetegner GEOOP og selskabets ejerkreds. Med partnerne i GEOOP styrker vi den erfaring og indsigt i netop geotermi, som kræves for at få den rigtige løsning til fjernvarmenettet i en stor by som København,” fortæller Peter Jonsson, administrerende direktør i E.ON Danmark.

I forbindelse med styrkelsen af GEOOP får selskabet også en række geotermisk erfarne medarbejdere med mange års know-how inden for udvikling og drift af geotermi.

”Geotermi er meget anderledes end at udvinde olie og gas, fordi det allervigtigste er at integrere geotermien med et eksisterende fjernvarmesystem. Vi har ansøgt om at få lov til at efterforske undergrunden med en egentlig prøveboring allerede til næste år eller i 2023. Det giver os den hurtigste adgang til de bedste data, og dermed kan vi komme hurtigere i gang med geotermisk varmeproduktion. Vi har arbejdet i mange år på at nå hertil, og derfor glæder vi os meget over, at E.ON peger på os som partner til at udvikle fremtidens varmeproduktion til København,” siger direktør i GEOOP, Lars Andersen.

Fakta:

  • Geotermisk Operatørselskab (GEOOP) ejes af E.ON, Ross DK og Iceland Drilling og er stiftet i 2016.
  • GEOOP bliver en del af E.ON koncernen, der nu ejer 51% af selskabet.
  • Ejerkredsen har som de eneste i markedet erfaring med geotermi-projekter i både Danmark, Sverige, Tyskland, Holland og Island.
  • GEOOP har ansøgt Energistyrelsen om tilladelse til at efterforske og indvinde geotermi til fjernvarme i København.
  • GEOOPs mål er at producere grøn varme til en fornuftig pris på en miljømæssig forsvarlig måde, så naturen ikke belastes unødvendigt. GEOOP vil producere CO2-neutral og omkostningseffektiv geotermi med fokus på varme til forbrugerne til en konkurrencedygtig pris med høj forsyningssikkerhed – og uden transport af brændsler, da det varme vand ligger lige under København.
  • Tildeles GEOOP tilladelsen fra Energistyrelsen er det i første omgang planen at levere 100 MW varme. Det svarer til minimum 30.000 familiers opvarmning. Næste skridt er at udbygge til stor-skala.

Yderligere spørgsmål:
Lars Andersen, Direktør, GEOOP, la@geoop.dk, tlf: 40109002

Vibeke Agerdal Kristiansen, Head of PR & Public Affairs, E.ON Danmark, Vibeke.agerdal@eon.dk, Tlf: 30386164

 


 

Om partnere

E.ON
E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 50 millioner kunder og 78.000 medarbejdere (2020). Vores ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. E.ON har investeret mere end 12 milliarder euro i vedvarende energi gennem de seneste 10 år.

Ross DK
Ross DK er specialiseret indenfor brønddesign og -boring med leverancer til olie- og gasindustrien samt geotermi til fjernvarme. Virksomheden leverer en totalløsning som følger projektet fra idé, gennem design til udførelse af boringerne.

Virksomheden har de rette kompetencer og viden til at gennemføre komplekse projekter. De varetager alle processerne vedrørende boring for at optimere og levere gode, sikre projekter.

Ross DK har hovedkvarter i København, Danmark.

Iceland Drilling Company
Iceland Drilling Company er ledende indenfor boring af geotermiske projekter og har mange års erfaring med høj- og lavtemperatur brønde. Virksomheden opererer internationalt og har en flåde af nye hydrauliske borerigge og moderne udstyr, som hurtigt kan mobiliseres fra projekt til projekt. Virksomheden har en stærk kompetence indenfor boring af dybe projekter og har boret flere hundrede geotermiske brønde. Iceland Drilling Company har hovedkvarter i Reykjavik, Island.